fredag 11 maj 2012

Vecka 19-20

Hej igen!

Jag ber om ursäkt för att bloggen inte kom ut förra veckan, jag glömde helt enkelt bort att skriva den. Turligt nog var det inga konstigheter utan allt flöt på som vanligt, och sexorna genomförde de nationella proven i engelska. Det var de allra sista proven, så nu kan de lämna dem bakom sig.

Eleverna planerar för fullt för att tjäna pengar till sin övernattning som är planerad till 8-9 juni, (fre-lör). Mer detaljerad information kommer längre fram. De ska ha en tipspromenad som genomförs någon av dagarna på helgen 19-20 maj, och ett disco som är på fredagen 25 maj.

Alla 5-6:or har nu läst sina spökhistorier högt för tvåorna, vilket varit uppskattat av dem! De hade skrivit härligt läskiga berättelser och efter läsningen ställde de frågor om innehållet till publiken.

Vi närmar oss slutet av temat i SO, NO, svenska och de är inne i en fas då de sammanställer och skriver ihop de olika "trådar" de fått under temats gång. Veckan som kommer är en kortvecka på grund av lediga dagar.


Lite inför vecka 20:

Måndag: Information om familjewebben och utlämning av lösenord till densamma i dubbelklassrummet, drop-in mellan 17-19. Läs mer om detta på skolan hemsida.

Tisdag: Idrottskläder med.  5:orna ska vara klara med "My pet" och kunna presentera det på tisdag 15/5.

Onsdag: Se måndag.

Torsdag: LOVDAG (Kristi himmelfärds dag)

Fredag: LOVDAG (Klämdag)


Lite som kommer framöver:

Några dagar av vecka 21 kommer vi att ägna åt olika arbetsuppgifter i teknik. Om ni har någon trasig, (eller hel som ni tänkt slänga), mindre teknisk pryl, som t.ex fjärrkontroll, mobiltelefon, radiostyrd bil eller liknande så skicka gärna med dem hit. Vi har tänkt oss att använda dem i diverse tekniska "experiment". Det skulle även vara bra om eleverna kunde låna med sig mejslar för både spår- och stjärnskruv hemifrån under de dagarna. Namna dem med en tejpbit som ni fäster på. 

På tisdag 29 maj åker 5:orna på studiebesök på brandstationen och på kvällen är det vårvernissage här på skolan.

Ha en riktigt skön helg! Susanne, Elisabeth och Karin.



Inga kommentarer: